nieuws

Accor komt steviger in greep investeerders

Hotel

Twee private equity-fondsen, Colony Capital en Eurazeo, gaan hun gezamenlijk belang in de Franse hotelgroep Accor vergroten tot 30 procent. Tegelijkertijd eisen de grootaandeelhouders vertegenwoordiging in het bestuur van het hotelbedrijf.

Accor komt steviger in greep investeerders

Momenteel hebben de beleggershuizen samen 17,5 procent van de aandelen in handen, en willen dat het komende jaar uitbreiden tot 30 procent.

Accor, onder meer moederbedrijf van The Grand in Amsterdam en eigenaar van de merken Sofitel, Novotel en Mercure, reageert koeltjes op de voornemens van haar grootaandeelhouders.

Aan het verwerven van de belangen kan Accor weinig veranderen, maar voordat de investeerders worden toegelaten tot de directie wil het hotelbedrijf eerst meer zekerheid over de intenties van de beleggers.

Analisten voorspellen dat, als aan de eisen wordt voldaan, Accor wel eens onderdelen af zou moeten gaan stoten om een hogere aandeelhouderswaarde te genereren, meldt Het Financieele Dagblad.

Eerder verkocht Accor al de Amerikaanse keten Red Roof Inn, een Italiaanse cateraar en haar belang in touroperator Go Voyages.

Vorig jaar behaalde het bedrijf, dat wereldwijd ruim 3800 hotels bezit, een winst van 883 miljoen euro, op een omzet van 8,1 miljard. De omzet in het eerste kwartaal van dit jaar liep wel met ruim vijf procent terug, onder meer door de verkoop van Red Roof Inn en de slechte dollarkoers.

Colony Capital en Eurazeo hebben aangegeven Accor als een lange termijnproject te zien, en willen de aandelenpakketten minstens twee jaar in bezit houden.

Meer berichten over Accor:

Reageer op dit artikel