nieuws

Hotel op Curaçao geeft vliegtaks terug

Hotel

Een hotel op Curaçao betaalt gasten uit Nederland het bedrag terug dat ze kwijt zijn aan de vliegtaks. Het Kura Hulanda Curaçao hoopt daarmee te voorkomen dat mensen wegblijven vanwege de extra kosten van een vliegticket. Het resort zegt het eerste hotel te zijn dat de ‘vliegtakscompensatie’ invoert.

Hotel op Curaçao geeft vliegtaks terug

Sinds 1 juli moet boven op de ticketprijs een extra belasting worden betaald. De vliegtaks bedraagt 11,25 euro bij vliegreizen tot 2500 kilometer. Op langere vluchten, zoals naar Curaçao, komt de toeslag uit op 45 euro. De maatregel geldt alleen voor passagiers die vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven.

Gasten van het hotel in de hoofdstad Willemstad krijgen een tegoedbon die ze in het restaurant kunnen besteden. De actie is twee weken geleden begonnen. Hoe vaak er al van is gebruikgemaakt kan een woordvoerder niet zeggen. ‘Het zullen alle Nederlandse gasten wel zijn. Waarom zou je er geen gebruik van maken?’

Meer berichten over de vliegtaks:

Reageer op dit artikel