nieuws

Niek Beute nieuwe maître Vermeer

Hotel

NH Hoteles heeft Niek Beute aangesteld als maître van restaurant Vermeer, in het Amsterdamse NH Barbizon Palaca Hotel. Beute was al sinds januari dit jaar assistent maître, en volgt nu Arnaud ter Haak op.

Niek Beute nieuwe maître Vermeer

Beute werkt sinds 2006 bij Vermeer als sommelier, en sinds januari werd hij voorbereid om de taken van Ter Haak over te nemen. Hij gaat daarbij samenwerken met Chris Naylor, die sinds 2003 Executive Chef is in het Barbizon Palace.

Hij liep al eens stage bij Vermeer, maar begon zijn loopbaan bij de Roggebot in – toen nog – Kampen. Daarnaast heeft hij stage gelopen in De Librije. Op aanraden van leermeesters John Vincke en Robert Kranenborg bij Vossius ging hij naar Frankrijk, waar hij drie jaar bleef. Beute werkte daar bij topzaken Georges Blanc in Vonnas, Amphycles in Parijs en Guy Savoy in diezelfde stad.

In 2006 keerde Beute terug naar oud-stage adres Vermeer als sommelier. Hij trad toe tot het gilde van sommeliers en behaalde in 2007 de vinologenopleiding. Ook werd hij in november 2006 door GaulMillau uitgeroepen tot meest talentvolle gastheer van het jaar.

NH Hoteles besteed veel aandacht aan gastronomie. Zo is de spaanse keten een samenwerkingsverband aangegaan met van Ferran Adrià van El Bulli, om nieuwe concepten te introduceren. Dat leidde onder andere tot het ‘Nhube’-concept, waarbij restaurant en ontspanning gecombineerd worden in een comfortabele verblijfsruimte. Ook ontwikkelde Adrià voor NH het concept ‘Fast Good’.

Meer berichten over Vermeer:

Meer restaurant-transfers:

Reageer op dit artikel