nieuws

Hotels China getroffen door melkcrisis

Hotel

Het melkschandaal in China treft ook hotels. Vrijwel alle internationale hotelketens in China hebbben opdracht gegeven om locale melkproducten per direct te vernietigen.

Hotels China getroffen door melkcrisis

De hotelindustrie in China is geschrokken van de problemen rondom melkproducten in het Aziatische land. In de melk van drie van de grootste zuivelbedrijven van het land troffen Chinese autoriteiten melamine aan.

De overheid heeft intussen een aantal melkproducenten vrijgegeven waaronder de Europese fabrikanten Nestle en Danone.

Henk Meyknecht, General Manager Marco Polo Hotels China: ‘Op ontbijtbuffetten in alle Marco Polo Hotels in China wordt vanaf dit weekend specifiek vermeld dat het om Nestle melk- en yoghurtproducten gaat.’

Ook bij Hilton, Inter Continental en Starwood hotels worden vanaf dit weekend alleen met Europese melkprodukten gewerkt.

Daarnaast serveert Starbucks China vanaf afgelopen zondag geen koffie- of theeproducten met melk meer. Als alternatief wordt sojamelk aangeboden.

Melamine, dat wordt gebruikt bij de productie van onder meer kunststof borden en bestek, kan verhullen dat melk met water is aangelengd.

De regering in Peking heeft besloten alle melkproducten op melamine te onderzoeken, nadat duizenden kinderen na consumptie van melkpoeder ziek waren geworden. Vier baby’s zijn overleden, zo’n 13.000 zuigelingen liggen met vergiftiging in ziekenhuizen.

Ook kleinere, regionale zuivelbedrijven worden op dit moment onderzocht.

Reageer op dit artikel