nieuws

Hotelschool WIHOGA pakt EMCup 2012

Hotel

De European Mise en Place Cup (EMCup) is gewonnen door de Dortmundse hotelschool WIHOGA. Dat werd donderdagmiddag op de Horecava na een spannende laatste ronde bekendgemaakt. NHTV Breda pakte verdienstelijk de derde plek.

Hotelschool WIHOGA pakt EMCup 2012

De EMCup is een Europese competitie voor hotelscholen, waarin dit jaar ruim twintig teams het tegen elkaar opnamen. De laatste opdracht werd op donderdag op de Horecava afgerond, waarna de winnaar werd uitgeroepen.

Het thema van de wedstrijd is de vrouwelijke hotelgast van de toekomst. De deelnemers moesten onder meer een idee in dat thema uitwerken. WIHOGA presenteerde hun ‘Rode Knop’, die hotelgasten meekrijgen als ze de stad ingaan. Met het kastje, wat in feite meer knoppen bevat en is uitgerust met gps, kunnen die gasten informatie krijgen over waar ze zich bevinden. Ook zit er een paniekknop op, voor als ze bedreigd of overvallen worden. Daarmee worden direct hulpdiensten gewaarschuwd.

De ploeg van de Dortmundse hotelopleiding blonk naar eigen zeggen vooral uit omdat ze alles net een beetje anders aanpakten, vermoedt teamlid Hape Grobbel. ‘We hebben het vooral heel simpel aangepakt. Iedereen moet het begrijpen.’

De tweede plaats was voor de hotelschool in Lausanne, plek drie ging naar NHTV Breda.

Reageer op dit artikel