nieuws

Rusland ‘place to be’ voor investeerders

Hotel

Rusland wordt in 2012 de meest interessante markt voor hotelinvesteerders buiten Azië pacific. Dat zegt hoteladviesbureau Horwarth.

Rusland ‘place to be’ voor investeerders

‘In Rusland is een groot aantal projecten wat op stoom begint te raken, en het aantal contracten wat wordt getekend door grote merken getuigt van vertrouwen in de markt’, zegt Michael O’Hare, directeur van Horwath Rusland, op ehotelier.com.

In de secundaire en tertiaire steden in Rusland is een structureel tekort aan hotelkamers in vooral het midden- en budgetsegment. Gecombineerd met een hoge olieprijs vormt dat een prima uitgangspunt voor investeringen, meent O’Hare.

In de slipstream van Rusland vormen ook omliggende landen als Oekraïne een interessante markt, zeker met sportevenementen als het EK voetbal en de Olympische Winterspelen van 2014 in het vooruitzicht.

Onlangs kondigde ook Golden Tulip aan de Russische markt op te gaan, een direct gevolg van die winterspelen in het Russische Sotchi.

Reageer op dit artikel