nieuws

Amsterdamse hotelmarkt groeit tegen recessie in

Hotel

Ondanks het economisch zware weer, groeit de Amsterdamse hotelmarkt. Vooral het vier- en vijfsterrensegment kreeg er fors kamers bij en het aantal hotelovernachtingen in de hoofdstad tikt bijna de tien miljoen per jaar aan.

Amsterdamse hotelmarkt groeit tegen recessie in

9.725.000 gasten overnachtten in 2010 in Amsterdamse hotelkamers. Een enorme sprong als je het afzet tegen 7.733.000 in economisch topjaar 2008. De stad verwacht dit jaar de grens van tien miljoen te overschrijden.

Sinds 2008 zijn er in de stad bijna dertig hotels bijgekomen, waarmee het aantal nu op 370 staat. Alleen in 2010 werden al negen hotels geopend met samen 1.244 kamers.

Levensbelang

‘Hotels zijn van levensbelang’ zegt wethouder Carolien Gehrels van Economische Zaken en Cultuur in de Volkskrant. ‘Dankzij hen kunnen we de voorzieningen op peil houden.’

Vooral congresbezoekers spenderen flink. Tegenover elke euro die in de RAI wordt uitgegeven, staat zeven euro die in de rest van de stad wordt gespendeerd, schrijft de ochtendkrant.

Bomvol

Vijf jaar terug zat de Amsterdamse hotelmarkt op slot. In 2006 oversteeg de vraag naar kamers het aanbod en ook in 2007 zaten soms alle kamers in de stad bomvol, waardoor de prijzen omhoog schoten. Dit was voor Amsterdam reden extra in te zetten op het aantrekken van nieuwe hotels.

Na de bouw van een aantal nieuwe hotels is de bezettingsgraad in Amsterdamse hotels gedaald van 84,3 procent in 2006 naar 72 procent in 2010.

Zie ook;

Reageer op dit artikel