nieuws

Astoria Brussel wordt grondig verbouwd

Hotel

Het monumentale Hotel Astoria in Brussel wordt vanaf volgende maand grondig gerenoveerd en uitgebreid om de concurrentie met andere prestigieuze hotels in de Belgische hoofdstad aan te kunnen.

Astoria Brussel wordt grondig verbouwd

Astoria Brussel verhoogt het aantal kamers met 24 naar 142, en de suites zullen van moderne snufjes worden voorzien. Het hotel zal tijdens de werkzaamheden, de eerste beginnen in september, grotendeels openblijven. Wanneer de renovatie gereed moet zijn is niet bekend gemaakt.

Ook de naam van het vijfsterrenhotel zal mogelijk veranderen, omdat in december het contract met de Accor groep afloopt en niet verlengd wordt. Astoria zal in de nieuwe naam waarschijnlijk wel behouden blijven.

Aan de sfeer van het hotel wordt niet getornd. De art-decostijl zal in bouw en interieur behouden blijven, ook omdat grote delen van het hotel monument zijn.

Het luxe hotel werd in 1908 gebouwd door koning Leopold II, en was in 1910 gastenverblijf voor zijn persoonlijke gasten tijdens de wereldtentoonstelling. Nog steeds frequenteert de Belgische koninklijke familie het Brusselse hotel.

Reageer op dit artikel