nieuws

Belgische militairen houden food fight in hotel

Hotel

Een honderdtal Belgische militairen heeft zich zwaar misdragen tijdens een oefenmissie in Benin. Tijdens het afscheidsdiner in het Novotel hotel Orisha in de economische hoofdstad Cotonou begonnen dronken militairen een voedselgevecht. Eén militair liep naakt door de zaal en sprong daarna in het zwembad.

Belgische militairen houden food fight in hotel

De feiten speelden zich af tijdens een afscheidsdiner. De militairen waren al enkele weken in Benin voor een oefeningsmissie met C130-toestellen. Maar op de laatste avond gingen verschillende militairen zwaar uit de bocht. Eten en drank vlogen in het rond, en kwamen tegen de muren, op tapijten en tegen het plafond terecht.

Het incident vond al begin mei plaats, maar is vorige week pas bekend geworden. ‘Wij wisten van niets, we hebben de zaak deze week zelf moeten reconstrueren’, geeft defensiewoordvoerster Ingrid Baeck toe in Het Laatste Nieuws.

‘De oversten ter plaatse hebben er blijkbaar voor gezorgd dat de betrokken militairen de schade onmiddellijk vergoed hebben. De tapijten en de muren werden gereinigd, het zwembad moest worden leeggepompt.’

Defensie heeft een disciplinair onderzoek geopend. Ontslag is theoretisch mogelijk, maar zover zal het vermoedelijk niet komen, vooral omdat de hoteldirectie geen klacht heeft ingediend.

Reageer op dit artikel