nieuws

Eénkamer-hotel op museumdak Parijs

Hotel

‘Hotel Everland’ is een kunstproject en een hotel in één. Tot eind 2008 staat het dit weekend geplaatste éénkamerige hotel op het dak van het Palais de Tokyo. Uitzicht op de Eiffeltoren voor 444 euro per nacht.

Eénkamer-hotel op museumdak Parijs

Gasten mogen maximaal één nacht in de groene cabine blijven, overdag is de afneembare tweepersoons hotelkamer te bezichtigen voor bezoekers van het museum.

De prijzen liegen er niet om: een doordeweekse nacht kost 333 euro, in het weekend betaalt men voor de overnachting zelfs 444 euro. Toch zijn de eerste twee maanden al volledig volgeboekt.

Geen tv

Hotel Everland heeft een glamour-achtig groen jaren ’70 interieur, met beige ronde banken, een turkooizen badkamer en een platenspeler met een uitgebreide collectie vinyl, maar géén tv.

Met het uitzicht op de skyline van Parijs en de Eiffeltoren zou tv niet nodig moeten zijn, zegt Sabina Lang, één van de ontwerpsters, op ehotelier.com.

Het cabinehotel is de creatie van de Zwitserse kunstenaars Lang en Daniel Baumann, en stond eerder al anderhalf jaar op het museum voor hedendaagse kunst in Leipzig.

Reageer op dit artikel