nieuws

Gewonden door granaten in hotel Tarin Kowt

Hotel

Negen personen, onder wie drie kinderen, zijn woensdag gewond geraakt toen handgranaten ontploften in een hotel in Tarin Kowt, de hoofdstad van de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan.

Gewonden door granaten in hotel Tarin Kowt

Volgens de provinciale politiechef Juma Gul Hemat gooide een onbekend aantal mensen de explosieven richting een hotel. De politiechef weet nog niet of het om een aanslag ging of dat de granaten abusievelijk zijn gegooid.

Drie personen, onder wie de eigenaar van het hotel, zijn aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het incident, meldt het Brabants Dagblad. Inmiddels is een onderzoek ingesteld. Defensie in Den Haag, verantwoordelijk voor de veiligheid in Tarin Kowt, gaat er vooralsnog van uit dat het om een ongeluk ging.

Reageer op dit artikel