nieuws

Griekse vakanties hoeven niet geannuleerd

Hotel

Reisorganisatie TUI zegt dat toeristen die op het punt staan naar het Griekse vasteland te vertrekken zich geen zorgen hoeven maken. Toch spreken teruggekeerde reizigers van een tegenvallende vakantie.

Griekse vakanties hoeven niet geannuleerd

Volgens TUI zijn grote delen van de Peloponnesos onbeschadigd, en is er geen reden reizen te annuleren of om te boeken. ‘Wanneer mensen dat toch willen, zijn de kosten voor hen’, zegt een woordvoerder van TUI in De Telegraaf.

Teruggekeerde vakantiegangers spreken van aanhoudende smog en roetoverlast, ook in de omgeving van Athene.

In de normaal drukke zomermaanden zien veel restaurateurs, hoteliers en andere horecaondernemers nu hun omzet in rook opgaan.

Intussen zijn de branden op het schiereiland weer in alle hevigheid opgelaaid. Vanaf vandaag zullen drie blushelikopters van de Nederlandse luchtmacht helpen in de strijd tegen het vuur. Ruim 30 mensen zijn al gearresteerd op verdenking van brandstichting.

Reageer op dit artikel