nieuws

‘Grote hotelketens halen foie gras van kaart

Hotel

Hotel- en restaurantketens als Marriot, NH Hotels, Van der Valk en Sheraton hebben schriftelijk toegezegd geen foie gras meer op de menukaart te zetten. Dat meldt dierenbeschermingsorganisatie Wakker Dier.

‘Grote hotelketens halen foie gras van kaart

Wakker Dier heeft dat donderdag bekendgemaakt. Deze week ontstond veel ophef over foie gras naar aanleiding van het tv-programma Radar. Daarin meldde Radar dat diervriendelijke foie gras niet bestaat.

In de bewuste uitzending werden geheime tv-opnames gemaakt in onder meer in de Amsterdamse restaurants Vermeer en Refles. Beide restaurants behoren tot NH Hotels, die dus vandaag volgens Wakker Dier bekend heeft gemaakt te stoppen met foie gras.

Foie gras is al jaren omstreden. De eenden en ganzen krijgen veelal via trechters in de keel dwangvoeding toegediend zodat hun levers in korte tijd heel hard groeien. Veel horecabedrijven serveren daarom de laatste jaren eenden- en ganzenlever die zogenaamd diervriendelijk is geproduceerd.

Reageer op dit artikel