nieuws

Hobbydieren zitten bouw hotel in de weg

Hotel

De geiten, kippen en paarden van een hobbydierenhouder lijken de bouw van het eerste hotel in Den Hoorn, Zuid-Holland in de weg te zitten. Door de aanwezigheid van de dieren op het aangrenzende perceel moet er minstens vijftig meter afstand worden gehouden door het hotel.

Hobbydieren zitten bouw hotel in de weg

Dit in verband met eventuele stankoverlast en hygiëne. Dat stelt de buurman en eigenaar van de dieren Arie Kleyweg. Dat zou betekenen dat er te weinig ruimte is om het hotel te bouwen. Óf de dieren moeten verdwijnen, iets waarvoor de familie Kleyweg erg bang is, schrijft het Algemeen Dagblad.

De gemeente Midden-Delfland meent echter dat die afstand alleen zou gelden, als Kleyweg bedrijfsmatig dieren zou houden. En dat doet hij volgens burgemeester en wethouders niet. Zo hebben zij onlangs besloten. Daarbij hebben ze ook de eerste fase van de bouwvergunning verleend.

Kleyweg heeft echter bezwaar aangetekend tegen dit besluit. Volgens hem hebben zowel een milieu-inspecteur als een adviesbureau geconstateerd dat hij wel hobbyist is, maar dat de dierhouderij zo omvangrijk is dat deze volgens de milieuregels wél als bedrijfsmatig wordt gezien. ‘De gemeente negeert die adviezen om het hotel koste wat kost door te drukken’, aldus Kleyweg.

Guido de Bruijn, beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling bij de gemeente, ontkent dit. Volgens hem bleek uit het advies van het adviesbureau dat er zowel argumenten vóór als tegen waren om de boerderij als bedrijfsmatig aan te merken. Volgens De Bruijn moet desnoods de rechter maar uitmaken of de beslissing van de gemeente terecht was.

Reageer op dit artikel