Loek Hermans: 'Maak vlees ondergeschikt aan groente

Loek Hermans: 'Maak vlees ondergeschikt aan groente

Niet vlees of vis met groente, maar groente met vlees of vis moet gepositioneerd worden op menukaarten in restaurants. Vlees of vis dus ondergeschikt maken aan groente. Die ontwikkeling past volgens voormalig voorzitter van MKB Nederland, Loek Hermans, prima in de hedendaagse trend van gezondheid en duurzaam.

‘Waarom draaien we het niet om’, vroeg Hermans tijdens het KHN Congres op de Horecava zich hardop af. ‘Waarom niet groente als keuze op de menukaart zetten en daar vervolgens dan vlees of vis bij serveren. Ik denk dat de groep die een gerecht wil kiezen op basis van groente steeds groter wordt’.

Hermans vervolgt: ‘De algemene lijn van gezondheid en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ik zie veel mogelijkheden voor de horeca om grensvervagend te werken’.

Being there, is volgens Hermans van groot belang. ‘Wat en hoe presenteert u uw bedrijf. Om die vraag gaat het. Hoe bent u aanwezig op het net? Zorg dat mensen je zien. Wees grenzeloos op het net en werk aan imagebuilding’.

Volgens Hermans is zelfregulering heel belangrijk. ‘Wacht niet op de overheid. Duurzaam en gezond ondernemen, daar krijgt u mee te maken’.

Verder riep Hermans op tot meer positiviteit. ‘Ik heb de pest aan negatieve berichten in de krant. Laten we eens kijken naar wat er goed gaat in Nederland. Negatieve verhalen knaagt aan het zelfvertrouwen’.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.