nieuws

Meppeler hotel in nieuwe handen

Hotel

Hotel De Reisiger in het Drentse Meppel is door de oprichter verkocht aan een vastgoedhandelaar. Voormalig eigenaar Arend Kuik blijft het kleine hotel uitbaten tot er een nieuwe exploitant gevonden is.

Meppeler hotel in nieuwe handen

Hotelier Arend Kuik zette in maart 2008 De Reisiger te koop. De Meppeler zag geen brood meer in zijn bedrijf, toen uitbreiding van het hotel definitief van de baan leek. Kuik kon geen overeenstemming bereiken over aankoop van een naastgelegen schoolgebouw, dat voor Kuik de enige reële mogelijkheid bood om De Reisiger uit te breiden van 9 naar 24 kamers.

Vastgoedondernemer Peter Leonards, die met De Reisiger het eerste hotel aan zijn portfolio heeft toegevoegd, heeft wel gekeken naar uitbreiding van het hotel, maar ziet daar voorlopig vanaf, schrijft de Meppelercourant. ‘Met uitbreiding staat of valt De Reisiger volgens mij niet’, aldus Peter Leonards. ‘Juist die negen mooie kamers, bepalen de uitstraling van het hotel. Kleinschaligheid is ook de kracht van De Reisiger.’

Leonards meent dat de economische omstandigheid van De Reisiger verandert als de eigenaar van het hotel niet de uitbater meer is. ‘Het is vooral een uitdagende belegging. Ik heb geen werkervaring in de horeca en ga het hotel niet zelf runnen’, aldus Leonards.

Hij zoekt voor De Reisiger een hotelier die eind 2008 al aan de slag kan. De huidige uitbater Kuik zal zijn opvolger inwerken in het hotel. Op de bovenste verdieping is een aantrekkelijk appartement voor de hotelier aanwezig. Ik denk dat met dit hotel een goede boterham te verdienen is.

Reageer op dit artikel