nieuws

Park Plaza Hotels bouwt art’otel in Marrakech

Hotel

Een aantal maanden geleden maakte Park Plaza bekend een hotel in Marokko te openen. Nu meldt de Europese hotelgroep Park Plaza Hotels dat daarnaast ook de start is gemaakt met het ontwikkelen van een art’otel in dezelfde stad, Marrakech.

Park Plaza Hotels bouwt art’otel in Marrakech

Marrakech is de rijzende ster van Marokko. De hippe stad is vooral bekend van het middeleeuwse centrum, de medina, waar in het doolhof van nauwe straatjes en steegjes volop wordt gehandeld, gegeten en geleefd.

De bouw van art’otel marrakech is al begonnen, de opening staat gepland voor de zomer van 2009. Het hotel is ontworpen door de Marokkaanse filmregisseur Souheil Benbarka, die ook naam heeft gemaakt in de kunstwereld met zijn privé kunstgallerijen.

Dit hotel is in lijn met Dhr. Benbarka’s eerdere projecten en wordt zoals alle hotels van het art’otel concept, een kunstgalerij waarin werken van bekende kunstenaren worden tentoongesteld in alle kamers en publieke ruimtes.

Mooie mix

Het eigentijdse designhotel zal beschikken over 70 kamers, vergaderruimtes, traditioneel marokkaans restaurant, Piano Bar en een dakterras met zwembad. Hotelgasten kunnen daarnaast gebruikmaken van de fitness faciliteiten, discotheek en bowlingbanen van het vrijetijdscentrum direct naast het hotel.

‘Marrakech is een levendige bestemming die perfect past bij de dynamiek van het art’otel concept’, aldus Boris Ivesha, President & CEO van Park Plaza Hotels. ‘De stad heeft een mooie mix van leisure en corporate bezoekers en wij zijn verheugd dat wij gasten een nieuwe unieke accommodatie keuze kunnen bieden.’

Ontwikkeling

art’otel marrakech wordt gemanaged door Global V Hospitality Inc., de sub-licentie partner van Park Plaza Hotels & Resorts in Marokko, Egypte en de Golfstaten.

art’otel Marrakech is het eerste art’otel in Noord-Afrika en de zevende in het Park Plaza Hotels network van art’otels.

Park Plaza heeft op dit moment een vijftal hotels in ontwikkeling, waaronder dus het Park Plaza Marrakech en art’otel marrakech. Daarnaast wordt gewerkt aan Park Plaza’s in Neurenberg en Londen, en nog een art’otel in Keulen.

Reageer op dit artikel