nieuws

Restaurant Kaatje in Odoorn failliet

Hotel

De exploitant van restaurant Kaatje/Hotel Odhoorn in Odhoorn, Drenthe, is failliet verklaard. De schuldenlast van het recent verbouwde bedrijf bedraagt enkele tonnen, en sinds vorig weekend waren de deuren dicht.

Restaurant Kaatje in Odoorn failliet

Het ging niet eens slecht met het restaurant-hotel onder de rook van Emmen. Sterker, op het moment dat het faillissement werd uitgesproken door de rechtbank in Utrecht waren alle 12 kamers bezet.

Dat het bedrijf toch over de kop ging, is ook geen direct gevolg van de crisis. Ruim drie jaar geleden, in mei 2006, brandde het pand volledig af. Het bedrijf kampte nog steeds met de naweeën van dat drama, zegt de curator in Dagblad van het Noorden (DVHN). ‘Bij de nieuwe start was er reeds een achterstand in financieel opzicht. Die is exploitant Bas den Hartog nooit meer te boven gekomen.’

Doorstart

Daarna was de crisis wel de spreekwoordelijke druppel. Er wordt hard gewerkt aan een doorstart, laat de curator weten. Mogelijk gaat Kaatje en het bijbehorende hotel al deze week weer open. Het personeel bestaat uit een werkneemster in vaste dienst en drie oproepkrachten.

Volgens bedrijfsleidster Maria Fischer was Den Hartog ook vorig jaar al failliet verklaard. ‘Hij heeft daar toen verzet tegen aangetekend en is toen met de schuldeisers een betalingsregeling overeen gekomen. Die afspraak is hij niet nagekomen.’ Zij schat de schuldenlast op zeker drie ton.

Dichte deur

Op dit moment is nog geen nieuwe exploitant, maar Fischer zegt de doorstart met vertrouwen tegemoet te zien en wellicht zelf de exploitatie over te nemen. Eigenaar van het hotel Jan Backer, woont op Mallorca en staat verder buiten het faillissement.

De sluiting kwam zo plotseling dat deze week verschillende gasten voor een dichte deur stonden, schrijft DVHN. Ook de keuken werd al deels ontmanteld, terwijl de koelingen nog vol liggen met voorraden en de vlaggen gewoon voor de deur staan.

Reageer op dit artikel