nieuws

Toerist overlijdt na val van hotelboot

Hotel

Een 27-jarige Schot is zaterdagavond van een Amsterdamse hotelboot in het water gevallen en verdronken. De politie gaat uit van een ongeval. De Schot was de vijfde toerist die dit jaar dodelijk verongelukt in Amsterdam.

Toerist overlijdt na val van hotelboot

Het slachtoffer zat volgens de politie aan dek wat te drinken, toen hij door onbekende oorzaak in het water viel. Een voorbijganger en twee agenten probeerden hem nog te redden door hem achterna te springen. In het donkere water konden ze hem echter niet vinden. Duikers van de brandweer hebben het slachtoffer uiteindelijk geborgen, maar toen was het al te laat.

Dit jaar zijn in Amsterdam, deze man meegerekend, al vijf toeristen om het leven gekomen, waarvan vier in of bij horeca, schrijft het Parool. In september overleed een 62-jarige Spaanse man nadat hij in een café aan de Prins Hendrikkade van een trap was gevallen.

In juli dook een toerist, vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs, bij het Stationsplein in het water en verdronk, in mei overleed een toerist in een hotel nadat hij door onbekende oorzaak onwel was geworden en eind april bezweek een gast in hostel The Bulldog na gebruik van drank en of drugs.

Reageer op dit artikel