nieuws

Vat zoutzuur loopt leeg in hotel Renesse

Hotel

De brandweer is zondagochtend in Renesse zes uur lang bezig geweest om de gevolgen van een lek in een vat zoutzuur in hotel de Zeeuwse Stromen onder controle te houden.

Vat zoutzuur loopt leeg in hotel Renesse

‘Het scheelde niet veel of we moesten de dik 200 gasten ontruimen’, zegt officier van dienst Joop Juffermans in de Provinciale Zeeuwse Courant. ‘Dat spul kan flinke ademhalingsproblemen veroorzaken.’

Uit metingen bleek dat het zo ver niet hoefde te komen. Het hotel lichtte alle gasten in met een brief, zodat die bij het wakker worden niet in paniek zouden raken. Verder hebben de 215 gasten volgens de directie weinig van het incident gemerkt.

Het zoutzuur wordt gebruikt om het zwembad van het hotel te ontsmetten. Een pomp bij het bad was kapot, daardoor is 30 tot 60 liter verdund zoutzuur weggelekt. Het zwembad kan de komende dagen niet worden gebruikt. De gasten krijgen van de directie een tegemoetkoming.

Reageer op dit artikel