nieuws

Marieke Lamberts nieuwe gm Pullman Eindhoven Cocagne

Hotel

Marieke Lamberts wordt per 1 februari 2013 de nieuwe general manager van Pullman Eindhoven Cocagne. Ze volgt Ronald Kooistra op die een nieuwe functie gaat vervullen bij PSV.

Marieke Lamberts nieuwe gm Pullman Eindhoven Cocagne

Lamberts werkt al binnen Accor en is ruim zes jaar general manager bij Novotel Eindhoven. In 21 jaar tijd heeft zij verschillende (management-) functies bekleed voor diverse hotels van Accor in Nederland.

Caro van Eekelen, algemeen directeur van Accor Hotels Nederland, zegt blij te zijn met de aanstelling van Lamberts. ‘Vooral ook in het kader van de ondertekening van de Charter voor Talent naar de Top. Wij hebben ons hierin als Accor gecommitteerd aan een grotere toestroom van vooral vrouwelijk talent in topfuncties.’

In hogere functies is binnen Accor 41 procent van de afdelingshoofden en 29 procent van de directeuren vrouw. De helft van de directiecomité-functies wordt door vrouwen bekleed.

Lamberts’ voorganger, Ronald Kooistra, begeleidde de verbouwing van twee jaar van het hotel tot Pullman. In februari dit jaar werd het hotel feestelijk geopend, in september werd bekend dat Kooistra door PSV was aangetrokken om de gastvrijheid in de viplounges naar een hoger plan te tillen.

Reageer op dit artikel