nieuws

European Hospitality Award voor Hotels van Oranje

Hotel

Hotels van Oranje in Noordwijk heeft de prestigieuze prijs voor Green Hotel of the Year gewonnen bij de European Hospitality Awards. Eerder dit jaar behaalde de hotels al het Green Globe-certificaat.

European Hospitality Award voor Hotels van Oranje

Directeur Jaap Liethof is trots op de prestatie, die hij uniek noemt. ‘De award sluit naadloos aan op onze policy, waarin duurzaam ondernemen centraal staat. Het is een manier van zakendoen, en veel meer dan alleen het behalen van certificaten en awards.’

De jury benoemde in het bijzonder dat zij onder de indruk was van de manier waarop Hotels van Oranje MVO hebben geïntegreerd in de organisatie. MVO is niet alleen in de bedrijfsvoering doorgevoerd, ook alle medewerkers worden getraind en daarnaast investeert het hotel veel in maatschappelijke projecten. Ook de volledig biologische menu’s en duurzame congressen die het hotel serveert en organiseert, onderscheidde Hotels van Oranje van de concurrentie.

Savoy Hotel

Andere genomineerden in de categorie waren het Radisson Blu Waterfront Hotel in Stockholm, Hotel TOPAZZ in Wenen en het Savoy Hotel in Londen. Dit laatste hotel is na een grondige verbouwing van 2 jaar recentelijk weer geopend. ‘Het is een enorme eer om samen met prachtige hotels zoals deze genomineerd te worden, we zijn dan ook enorm trots dat wij uit deze lijst de award hebben gewonnen’, aldus Liethof.

De European Hospitality Awards werden uitgereikt in het Londense Landmark Hotel, waar in elf categorieën prijzen werden uitgereikt.

De Hotels van Oranje zijn continue bezig met upgrading in en rondom het hotel. Zo zijn alle publieke ruimtes voorzien van led-verlichting, is Beachclub O. gebouwd met duurzame materialen, en rijden de sales managers in milieubewuste auto’s.

Reageer op dit artikel