nieuws

Horeca en musea Amsterdam samen voor 400 jaar grachten

Hotel

Een aantal hotels, restaurants en musea aan de Amsterdamse grachten heeft de handen ineen geslagen voor een samenwerking rond de viering van het vierhonderdjarig bestaan van die grachtengordel. De culturele instellingen en horecabedrijven bieden het hele jaar gezamenlijke arrangementen aan.

Horeca en musea Amsterdam samen voor 400 jaar grachten

2013 staat in Amsterdam in het teken van vierhonderd jaar grachten. Een negental hotels grijpt dit samen met vijf restaurants en drie musea aan voor een aantal arrangementen.

Alle deelnemende bedrijven laten een deel zien van de historie van het Unesco werelderfgoed dat de grachtengordel is. De musea die zijn aangesloten bij ‘Amsterdam canals 2013‘ zoals het jaarronde evenement gedoopt is, tonen het leven uit de gouden eeuw, de restaurants serveren klassieke, 17e eeuwse gerechten en in de hotels slapen gasten tussen muren van heren- en pakhuizen die zijn gebouwd in de hoogtijdagen van de grachtengordel.

De deelnemende bedrijven zij: Ambassade hotel, Andaz Amsterdam, Banks Mansion, Dikker & Thijs Fenice hotel, hotel Estheréa, Pulitzer hotel, Renaissance hotel, Seven One Seven en The Toren. Ook doen restaurants Zuid Zeeland, Keizersgracht 238, Envy, Thijs en Everything on a Stick mee. De aangesloten musea zijn Het Grachtenhuis, Tassenmuseum en Museum Van Loon. Ook rondvaartbedrijf Canal Company doet mee, door met een boot alle bedrijven te verbinden.

Reageer op dit artikel