nieuws

Nieuwe bar Amstel-hotel Amsterdam geopend

Hotel

InterContinental Amstel Amsterdam heeft de nieuwe bar officieel geopend. Sinds vrijdag 19 april is ‘A bar’ dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 01.00 uur. De nieuwste aanwinst van het Amsterdamse vijfsterrenhotel staat onder leiding van manager Niels van Horssen.

Nieuwe bar Amstel-hotel Amsterdam geopend

‘A bar brengt als specialiteit klassieke cocktails met een 2.0 twist’, aldus het Amsterdamse vijfsterrenhotel in een persverklaring. Bovendien beschikt het over een terras met loungebanken die de gast uitzicht bieden over de Amstel.

Rogér Rassin

De menukaart van de nieuwe aanwinst is van de hand van van Rogér Rassin, de met één Michelinster bekroonde chef-kok van La Rive, het restaurant van het Amstel-hotel.

Hij heeft zich daarvoor laten inspireren door de Nordic food trend, die is toegespits op oer-Hollandse producten en ingrediënten van het seizoen.

Anita Bos

Vorige maand meldde het hotel aan MissetHoreca.nl al de nieuwe naam van de bar, die vergelijkbaar is met eigentijdse cocktailbars in hotels als Plaza Athénée en Royal Monceau in Parijs, The Connaught in Londen, de Clift in San Francisco en Felix in The Peninsula in Hongkong.

De bouw van de nieuwe bar, in de ruimte waar voorhee de exclusieve businessclub De Amstel Club haar onderkomen had, werd door general manager Anita Bos al aangekondigd in een interview met Misset Horeca kort na haar aanstelling bij het hoofdstedelijke hotel (zie videointerview hieronder).

Reageer op dit artikel