nieuws

Dit zijn de finalisten Dutch Hotel Award 2014

Hotel

De drie namen zijn bekend. De hotels die het dit jaar in de finale om de Dutch Hotel Award tegen elkaar opnemen krijgen op 11 juni de jury op bezoek die op 26 juni de winnaar bekendmaakt tijdens het Hotel Management Diner. De finalisten zijn: Hotel Wesseling in Dwingeloo, Radisson Blu Amsterdam en Postillion Deventer.

Dit zijn de finalisten Dutch Hotel Award 2014

De vijf overgebleven halve finalisten kregen in een volle zaal in de Heineken Experience tien minuten om zich in een powerpitch aan de jury te presenteren. Hotel Wesseling in Dwingeloo, Radisson Blu Amsterdam en Postillion Deventer maakten daarbij de beste indruk en mogen door naar de finale.

De jury over de finalisten: ‘Hotel Wesseling. Dit oudste familiehotel van Nederland (met de 10e generatie nog steeds in de directie!) vermengt traditie te met moderne inzichten. De sfeer uit het verleden wordt nauwgezet gekoesterd, maar de creatieve kok bedacht bijvoorbeeld zijn eigen chips van worst! De samenwerkingen met derden zijn erg belangrijk en men had zelfs een aantal partners bereid gevonden op een clipje aan de toeschouwers zich te presenteren.’

‘Radisson Blu: het team deed echt aan storytelling, letterlijk! Het hoofdpersoneelszaken verbeeldde een toverfee die met haar staf de managementleden aanraakte en hen vroeg iets over de eigen afdeling te vertellen. Dynamisch en enorm enthousiast.’

‘Postillion Deventer: een perfect geregisseerde performance. Een mooie clip, afgewisselde met een optreden van elk teamlid die de highlights van het beleid en het jaarthema mooi verwoordde. Van het oude stoffige imago dat Postiljon (oude spelling) vroeger met zich meedroeg was helemaal niets meer over. Jong, dynamisch, gedisciplineerd en strak zijn de sleutelwoorden. Leuk ook dat men een eigen interpretatie heeft gegeven aan Healthy Food.’

Van de vijf vielen Golden Tulip Amsterdam-West en Room Mate Aitana uit Amsterdam af. Art’otel had zich eerder al teruggetrokken toen bekend werd dat general manager Dirk Beljaarts het hotel per 1 juni verlaat.

Opdracht

De drie finalisten krijgen een extra opdracht mee, en worden op woensdag 11 juni elk gedurende exact twee uur door de jury bezocht. De finaleopdracht dit jaar is: ‘Laat ‘de wereld’ in de periode vòòr de finaledag zien hoe je met volledig nieuwe partner(s) succesvol de toekomst tegemoet treedt.’

In die twee uur moeten de hotels de jury nogmaals overtuigen. Daarbij moet de uitwerking van de finaleopdracht worden toegelicht, en het thema van de wedstrijd van dit jaar extra benadrukt. Dat thema is: Futureproof door partnerships.

Tijdens het Hotel Management Diner op 26 juni wordt de winnaar en opvolger van Pulitzer Hotel bekendgemaakt. De uitreiking van de Award zelf vind vervolgens enkele dagen later plaats in het winnende hotel.

Hotel Management Diner

Het Hotel Management Diner is een nieuwe evenement van Misset Horeca, in samenwerking met de organisatie van de Dutch Hotel Award. De avond wordt voorgezeten door Tom van ’t Hek en zal in het teken staan van ontmoeten en kennisoverdracht.

Het programma bestaat uit een diner, sprekers en de uitreiking van de DHA, aangevuld met een nieuwe prijs: de Misset Hotel Personality Award.

De Dutch Hotel Award is een initiatief van Trust Hospitality en vormt een onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. DHA heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten

Jury

De jury bestaat uit voorzitter Bas Tolmeijer van Trust Hospitality, hoofdredacteur Martine Zuil van Misset Horeca, Francesco Monaco van Trust Hospitality, Theo Spies van SBS Architectuur, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken en Sander Allegro van Hotelschool The Hague.

Bekijk hieronder een impressie van de halve finale:

Reageer op dit artikel