nieuws

Erik de Wit weg bij Conservatorium Hotel

Hotel

Erik de Wit is vertrokken bij het Amsterdamse Conservatorium hotel. De Wit is al sinds januari weg, maar zijn vertrek is stilletjes gebeurd. Hij is opgevolgd door Roy Tomassen, die al bij het hotel werkte als assistant manager rooms.

Erik de Wit weg bij Conservatorium Hotel

Het Conservatorium Hotel is 2,5 jaar na de opening al aan de derde manager toe. En van die 2,5 jaar is het hotel ook nog eens een halfjaar gm-loos geweest. Afgelopen januari vertrok Erik de Wit alweer als general manager, krap acht maanden na zijn aantreden.

De Wit wil niets zeggen over de reden van zijn vertrek. ‘Dat hebben de eigenaren en ik zo afgesproken.’ De Wit is opgevolgd door Roy Tomassen. Die heeft nu de functie van hotel manager (niet general manager) en rapporteert rechtstreeks aan de Israëlische eigenaren.

Assistent manager rooms

Tomassen werkt al sinds het begin bij Conservatorium. Onder de eerste general manager Madelon Boom (van de pre-opening tot december 2012) was hij assistant manager rooms. Toen Boom vertrok en er niet direct een nieuwe gm was, vervulde Tomassen de rol van acting general manager. Na het aantreden van De Wit, in mei 2013, ging hij terug naar zijn oude functie.

Wat De Wit gaat doen, weet hij nog niet. Zijn LinkedIn verklapt dat hij ‘openstaat voor nieuwe uitdagingen’, zelf laat hij per mail weten binnenkort meer te kunnen zeggen over die nieuwe uitdaging.

Bij zijn aantreden zei hij nog te verwachten enkele jaren in Amsterdam te werken en sprak ook vast de voorzichtige ambitie uit binnen de groep The Set, waartoe Conservatorium Hotel behoort.

Bekijk hieronder een videointerview met Erik de Wit kort na zijn aantreden:

Reageer op dit artikel