nieuws

EW Facility Services stimuleert jong ondernemerschap

Hotel

Faciliteit dienstverlener EW is hoofdsponsor van de EW Saxion Ondernemers Award, die ondernemerschap onder studenten stimuleert. De vijf finalisten die dit jaar meedingen naar de award zijn bekend.

EW Facility Services stimuleert jong ondernemerschap

De EW Saxion Ondernemers Award is een initiatief van oud Saxion student Eric Wentink, eigenaar en oprichter van EW Facility Services, en Saxion. Met vestigingen in Deventer, Apeldoorn en Enschede is Saxion met ruim 25.000 studenten één van de grootste hogescholen van Nederland.

Vijf jaar geleden werd de EW Saxion Ondernemers Award in het leven geroepen, waarvan EW sinds het begin hoofdsponsor is. Doel is om ondernemerschap onder studenten te stimuleren en te belonen.

Finaledag

Tijdens de finaledag op 21 mei in FC Twente-stadion De Grolschveste strijden vijf studentbedrijven in de finale om de titel ‘beste student ondernemer van Saxion 2014’. EW Facility Services beloont de winnaar met een geldbedrag van €5000 en een jaar lang begeleiding door professionals op het gebied van ondernemen.

De uiteindelijk winnaar wordt gekozen op basis van een individueel vraaggesprek met de vakjury en een pitch ten voorstaan van het publiek op de finaledag. De finale vormt onderdeel van het jaarlijks terugkerende Innoversum Innovatiecongres, dat een platform biedt voor High Tech Systemen en Materialen.

Top 50

Tevens wordt deze avond de derde uitgave van de Saxion Ondernemers Top 50 gepresenteerd. Eric Wentink is volgens de eerste twee edities van de Top 50 Saxion spinn-offs de meest succesvolle ondernemer van deze hogeschool.  Met 3500 medewerkers en een omzet van meer dan 70 miljoen euro is EW Facility Services inmiddels uitgegroeid tot de nummer zes op de Nederlandse markt van facilitaire aanbieders.

In de aanloop naar de finale hebben 47 deelnemers vanaf februari diverse workshops gevolgd, met de hierin opgedane kennis konden zij hun ondernemingsplan verder uitwerken. Het plan is vervolgens beoordeeld door een vakjury, waarna een selecte groep van 14 bedrijven bestaande uit 28 personen toegang kreeg tot een tweedaagse bootcamp waar een verdere verdiepingsslag op de ondernemersplannen werd gemaakt. Op basis hiervan zijn nu de vijf finalisten geselecteerd.

De vijf studentbedrijven ‘Personal Power’, ‘MindYourMap‘, ‘Abdobook‘, ‘Poppintags.nl‘ en ‘Het Afsprakenhuis’ zijn doorgedrongen tot de finale van deze jubileumeditie.

Reageer op dit artikel