nieuws

Grootste hotel Benelux heropent op Schiphol

Hotel

Ibis Amsterdam Airport, met 644 kamers het grootste hotel van de Benelux, opent donderdag 22 mei na een verbouwing weer de deuren. De begane grond is volledig op de schop genomen.

Grootste hotel Benelux heropent op Schiphol

Accor investeerde ruim €2 miljoen in Ibis Amsterdam Airport om het grootste hotel van de Benelux voor te bereiden op een verwachte toename van het aantal reizigers.

Het hotel met 644 kamers trok €250.000 uit voor 125 extra parkeerplaatsen toe, waarmee het totaal op 600 komt. Voor een supplement van €30 mogen gasten hun auto maximaal drie weken bij het hotel parkeren.

Ook de begane grond ging helemaal op de schop. De kwaliteit van het hotel moet zo een impuls krijgen waardoor het goed aansluit bij de hotelnota die is opgesteld voor Metropoolregio Amsterdam. De vernieuwde lobby is stijlvolle en eigentijds ingericht met deli-take-away, een overdekt en verwarmd terras en een Grand Café.

‘Dankzij het Franse ontwerpbureau Les Ateliers Archange oogt de nieuwe ruimte modern, open en staat er overal kleurrijk designmeubilair’, zegt general manager Erwin van der Graaf. De visuals op de muren wijzen de internationale bezoeker op traditionele Nederlandse objecten zoals tulpen, windmolens en klompen.

Hotelbeleid

De locoburgemeester van Haarlemmermeer, John Nederstigt, is aanwezig bij de heropening en spreekt over het nieuwe hotelbeleid van Metropoolregio Amsterdam, en met name Schiphol.

Samen met andere gemeentes, waaronder Amsterdam, werd een hotelnota ontwikkeld waarin uit een duidelijke voorkeur blijkt voor kwalitatief hoogwaardige hotels boven het verhogen van de kwantiteit. Om dit te bereiken geeft de gemeente aan in welke gebieden hotels het beste kunnen vestigen of hun aanbod kunnen updaten. Ook zijn diverse tools ontwikkeld, zoals de ‘hotelladder’, die marktpartijen en gemeenten in staat stelt om snel en praktisch nieuwe initiatieven aan te toetsen.

Reageer op dit artikel