nieuws

Henk de Lugt Award voor René Wildeman

Hotel

Hotelier en columnist voor Misset Horeca René Wildeman heeft de Henk de Lugt Award gewonnen. De prijs werd voor de tweede keer toegekend aan een persoon uit het hotelvak die zich in zijn of haar werk en leven onderscheidt in gastvrijheid, karakter en positiviteit.

Henk de Lugt Award voor René Wildeman

De Award is vernoemd naar de in december 2012 overleden hotelier Henk de Lugt die eigenaar was van Hotel Zandbergen. De jury heeft de award deze keer uitgereikt aan hotelier René Wildeman, general manager van Hotel De Rode Leeuw in Amsterdam en volgens de jury een ‘karakterhotelier’.

‘Wildeman kan zich qua passie en inzet voor anderen in het algemeen en voor gastvrijheid in het bijzonder zonder meer meten met de naamgever van de award’, aldus de jury. ‘De manier waarop hij die passie aan de dag legt, is extravert en lijkt op de wijze waarop de naamgever van de award dat ook deed.’

Stimuleren

‘Met zijn passie en drive weet René iedereen in zijn omgeving te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en daarbij oog te hebben voor de buurt en de stad’, aldus Sander Allegro namens de Raad van Advies. ‘Als  iets of iemand aan zijn geliefde werkgebied komt, staat deze karakterhotelier meteen klaar om zijn mening te delen.’

Wildeman kondigde eerder deze maand zijn vertrek als directeur van Hotel Amsterdam aan. De jury benadrukt dat zij haar oordeel al voor het bekend worden van dit voornemen reeds had gevormd, maar zegt ook blij te zijn met haar timing.

Winnaar vorig jaar

De award werd overhandigd door de winnaar van vorig jaar, Hans Vugts van Casa400. De Henk de Lugt Award wordt jaarlijks uitgereikt, de winnaar van het voorgaande jaar nomineert kandidaten voor het volgende jaar.

De Raad van Advies benoemt de  uiteindelijke winnaar en  draagt zorg voor de uitreiking. De raad van advies bestond dit jaar uit: Sander Allegro,  Erik Baumann, Patrick Brand, Frank  ter Horst, Thomas Kascha,  Elvira Wilthagen, Elly van  de Wouw en Hans Vugts. De award bestaat uit een herdenkingsmedaille en een karikaturaal portret van de winnaar.

Reageer op dit artikel