nieuws

Sheraton Schiphol gaat verbouwen

Hotel

Het Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center ondergaat deze zomer een ingrijpende renovatie. Het Conference Level van het hotel krijgt een totaal nieuwe look, een extra vergaderzaal én een geheel nieuwe buffet ruimte.

Sheraton Schiphol gaat verbouwen

Het Conference Level van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center wordt tot en met 23 augustus volledig gerenoveerd. In deze periode is het Conference Level tijdelijk gesloten, maar gasten kunnen nog wel terecht in één van de negen boardrooms die zich op andere verdiepingen bevinden.

‘Een renovatie van deze omvang  en met een dergelijke tijdsdruk is een enorme uitdaging voor een groot hotel zoals het Sheraton Amsterdam Airport Hotel, maar ik heb het volste vertrouwen in het team’, aldus Kurt Renold, General Manager Sheraton Amsterdam Airport Hotel en Area Manager Starwood Hotels Nederland. ‘Ik kijk ernaar uit om ons vernieuwde Conference Level te presenteren aan onze gasten.’

Lichte kleuren

Het Conference Level krijgt met de geplande renovatie een totaal andere look met lichte en natuurlijke kleuren. Zo heeft het hotel op luchthaven Schiphol onder andere gekozen voor een lichte, natuurstenen vloer voor de centrale hal. De voor Sheraton hotels kenmerkende, StarMeeting Concierge wordt verplaatst en zal een centrale plaats innemen.

Ook heeft het Sheraton Amsterdam Airport Hotel een licht designer in de arm genomen, aangezien verlichting een essentieel onderdeel van de renovatie is. De centrale hal krijgt bijvoorbeeld spectaculaire nieuwe verlichting, die tegelijkertijd de weg naar de vergaderzalen aangeeft. Door met licht de weg te wijzen wordt ook de ervaring bij aanvang van een evenement verbeterd.

‘Uiteraard is het milieu ook een belangrijk aspect van deze renovatie’, zegt Patrick Zeeuw, Director of Technical Services, Starwood Hotels Nederland. ‘Zo hebben wij bijvoorbeeld gekozen voor een tourniquet, waardoor wij de temperatuur beter kunnen reguleren en hiermee energie besparen.’

Meer vergaderzalen

Tijdens de renovatie wordt tevens de vergaderzaal Sirius toegevoegd, waar nog eens maximaal 6 personen kunnen vergaderen. Het Sheraton Amsterdam Airport Hotel biedt dan totaal 31 meeting ruimtes voor maximaal 550 personen en is daarmee de grootste vergaderlocatie op luchthaven Schiphol.

Met de opening van het vernieuwde Conference Level gaat het Sheraton Amsterdam Airport Hotel eveneens van start met een nieuw vergaderconcept. De centrale hal wordt voorzien van een speciale buffet ruimte waar gasten de hele dag terecht kunnen voor drankjes en zoete lekkernijen. Tijdens de lunch is hier een ruime keuze aan sandwiches, salades, snacks, warme items, smoothies, fruit en desserts te vinden.

Directe toegang vertrekhal

Het Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center is het enige hotel met directe toegang tot de aankomst- en vertrekhallen van Schiphol. Het hotel maakt onderdeel uit van Starwood, dat met een omzet van €53,3 miljoen op plek 24 staat in de Misset Horeca Top 100 bedrijven en merken.

Reageer op dit artikel