Best Western mikt met nieuw merk op topsegment

Best Western mikt met nieuw merk op topsegment

Franchisemerk Best Western komt met een nieuw merk in het portfolio, dat gericht is op luxe hotels: Best Western Premier. Ook wil de groep de komende jaren flink groeien, zegt directeur Nederland Wytse van den Berg.

Kasteel De Vanenburg in Putten is op 11 april als eerste Best Western Premier hotel in Nederland in de portfolio opgenomen. Nog dit jaar moeten er vier Best Western Premier hotels zijn in Nederland, hoopt Van den Berg. 'We zijn in ieder geval in gesprek met een nieuw te openen hotel in Amsterdam.'

Architectuur

'Architectuur is voor Best Western Premier een belangrijk deel van het concept', legt Van den Berg uit. Het eerste Nederlandse hotel onder deze vlag is een kasteel met klassieke uitstraling, maar in bijvoorbeeld Italië is een aantal ultramoderne Best Western Premier-hotels.

'De minimale classificatie is viersterren-plus, maar internationaal verschillen die classificaties veel. Wij kijken naar mentaliteit en serviceniveau. We rekenen merken als M Gallery, Crowne Plaza, Sofitel en NH Collection tot onze competitive set.'

Groeien

Wereldwijd zijn er nu ruim 100 Best Western Premiers. In de komende vijf jaar wil Van den Berg in Nederland naar 6 tot 7 hotels met dit merk, gespreid over het land. Ook wil hij op de middellange termijn met het totale portfolio in Nederland groeien naar 65 hotels.

De van oorsprong Amerikaanse franchisegever kijkt daarvoor vooral naar steden als Utrecht en Maastricht, waar nog geen aanwezigheid is.

Gastverwachting

Nu heeft Best Western in Nederland veertig hotels aangesloten, met de merken Best Western en Best Western Plus. Dat laatste merk is 3,5 jaar geleden geïntroduceerd, en past in de wens om gastverwachtingen nog beter te managen.  Dat daar nu Best Western Premier aan de bovenkant aan wordt toegevoegd, is volgens Van den Berg logisch.  Het zou vreemd zijn een landgoed als dit onder dezelfde vlag te hebben als een eenvoudig stadshotel. Met de manier waarop gasten hun hotels zoeken, op internet, is een merk met een duidelijke signatuur belangrijk.'

Bekijk hieronder een video-interview met Wytze van den Berg over Best Western Premier:

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.