nieuws

2014 is recordjaar voor Best Western

Hotel

Best Western heeft 2014 met een record afgesloten. De hotelgroep behaalde een RevPar met een indexcijfer van 111,2. Daarmee laat het naar eigen zeggen de competitie met tien punten achter zich.

2014 is recordjaar voor Best Western

De index voor de omzet per beschikbare kamer die Best Western noemt, betreft wel de noord-Amerikaanse markt. Daar vergeleek Best Western zichzelf met vergelijkbare merken als Holiday Inn en Holiday Inn Express. Die andere merken behaalden gemiddeld een indexcijfer van 101.

Als 100 wordt de marktconforme RevPar aangehouden. Ook in 2012 en 2013 haalde Best Western een fors hogere RevPar, met twee keer indexcijfer 110. In totaal zag de groep sinds 2011 de gemiddelde kameromzet met ruim 26 procent toenemen.

Het succes van Best Western is deels te verklaren door de focus op de nieuwe positionering van de merken Best Western Premier en Best Western Plus, dat zegt ceo David Kong.

Reageer op dit artikel