nieuws

Misset Hotel Personality Award voor Marijke Schreiner

Hotel

De tweede Misset Hotel Personality Award is gewonnen door Marijke Schreiner van Stayokay. Schreiner werd door de aanwezigen op het Hotel Management Diner gekozen uit twee genomineerden. Naast Schreiner was ook Jaap Venendaal genomineerd voor de persoonlijkheidsprijs.

Misset Hotel Personality Award voor Marijke Schreiner

Marijke Schreiner van Stayokay is tijdens het Hotel Management Diner van Misset Horeca verkozen tot Misset Hotel Personality van het jaar. De aanwezigen op het evenement stemden met hun mobiele telefoon wie de opvolger van Camille Oostwegel, die vorig jaar de allereerste winnaar van deze titel werd.

De stemmen liepen lang gelijk op, en uiteindelijk won Schreiner met 51 tegen 49 procent van de stemmen.

Aanvankelijk waren drie hotelpersoonlijkheden genomineerd door de redactie van Misset Horeca: Marijke Schreiner, Jaap Venendaal en Chris Luken. De laatste won in 2013 al de Misset Horeca Personality Award. Om die reden trok hij zich dit jaar terug uit de strijd. Hij zegt het een hele eer te vinden hiervoor genomineerd te zijn, maar laat graag iemand anders nu eens in de spotlights staan.

Indrukwekkende prestatie

Voor de Hotel Personality Award komen hoteliers in aanmerking die ofwel een indrukwekkende staat van dienst hebben, zoals de genomineerden vorig jaar, of die de afgelopen een à twee jaar positief zijn opgevallen, zoals de genomineerden dit jaar. Schreiner heeft eigenhandig Stayokay, een bedrijf met een lange traditie dat nog niet zo lang geleden het imago van muffe jeugdherbergen had, omgebouwd tot modern hotelbedrijf dat zich heel nadrukkelijk op gezinnen richt. Jaap Venendaal bouwde juist in korte tijd vanuit het niets een klein horecaimperium op met intussen 14 hotels en restaurants.

Volgens de 130 aanwezigen op het Hotel Management Diner was de prestatie van Schreiner de meest indrukwekkende, dus kon Misset Horeca-redacteur Demian van der Reijden haar de award overhandigen. In de volgende editie van Misset Horeca een uitgebreid interview met de winnaar.

Reageer op dit artikel