nieuws

Leerlingen IMC Weekendschool proeven aan hotelvak

Hotel

Voor het vak Horeca brachten de leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost een bezoek aan verschillende hotels in Amsterdam: Lloyd Hotel, Hampton en Campanile Hotel. ‘Wanneer mag ik hier stage lopen? Dan kom ik terug!’

Leerlingen IMC Weekendschool proeven aan hotelvak

Met drie hotelbezoeken maakten leerlingen van de IMC Weekendschool in Amsterdam Zuidoost kennis met de verschillende beroepen in een hotel en met verschillende stijlen van hotels. Een design hotel als het Lloyd Hotel ziet er immers anders uit dan een zakelijk hotel als het Hampton of  het Campanile Hotel.

Gastvrijheid en service is echter overal belangrijk, en daar gingen de leerlingen zelf mee aan de slag. Ze stonden gasten te woord achter de receptie, bereidden een lunch in de keuken en maakten de bedden op en de kamers schoon.

Ook waren ze onder de indruk van het verhaal van Pamela. Zij is nu ontbijtsupervisor en stuurt een team aan, terwijl ze acht jaar geleden begon als ontbijthulp toen ze vanuit Curaçao naar Zuidoost verhuisde.

Stage

De scholieren waren enthousiast over het vak en wilden het liefst meteen aan de slag. ‘Hoe oud moet je zijn om hier stage te mogen lopen?’, vroeg er één. ‘Vijftien? Ha, dat is nog maar drie jaar. Dan kom ik terug!’

IMC Weekendschool is een non-profit organisatie die scholieren van 12 tot 14 uit achterstandswijken door heel Nederland gedurende drie jaar aanvullend onderwijs geeft op zondag. Ze krijgen geen les in rekenen en taal, maar proeven in blokken van vier weken aan verschillende beroepen waar ze normaal niet zo snel mee in aanraking komen. Daarin wordt gewerkt met gastdocenten uit die beroepen en bezoeken aan bedrijven.

Reageer op dit artikel