nieuws

Voormalige legermuseum in Delft wordt hotel

Hotel

Het Armamentarium, het voormalig legermuseum in Delft, wordt herontwikkeld tot hotel met restaurant en zalencentrum. Het pand is voor €1,9 miljoen verkocht.

Voormalige legermuseum in Delft wordt hotel

De koop van het Armamentarium, het voormalige legermuseum in Delft, is gegund aan Driestar. Het bedrijf betaalt €1,9 miljoen aan het Rijksvastgoedbedrijf. De koper heeft de bedoeling in het Armamentarium een hotel annex restaurant en zalencentrum te vestigen, staat op de site van het Armamentarium.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft tijdens de verkoopprocedure nauw samengewerkt met de gemeente Delft,  zodat potentiële kopers van tevoren wisten wat zij wel en niet met het monumentale complex zouden kunnen doen.

Exacte plannen

De plannen van Driestar voldoen aan de gestelde voorwaarden. Het bedrijf zal gaan samenwerken met architectenbureau cepezed uit Delft. Wat de exacte plannen zijn, hoeveel kamers het hotel gaat krijgen of wanneer het open moet, is nog niet bekend.

Het Legermuseum in Delft sloot in 2013 zijn deuren. Het werd samengevoegd met het Militaire Luchtvaart Museum op de vroegere luchtmachtbasis in Soesterberg. Samen vormen zij het Nationaal Militair Museum. Het pand, Armamentarium genoemd, stond dus al even leeg en te koop en is nu verkocht.

Reageer op dit artikel