nieuws

Pulitzer Amsterdam kiest twee nieuwe goede doelen

Hotel

Hotel Pulitzer Amsterdam heeft de Johan Cruyff Foundation en Plastic Whale uitgekozen als nieuwe goede doelen. Per kamerovernachting doneert het hotel één euro aan een van de doelen.

Pulitzer Amsterdam kiest twee nieuwe goede doelen

Het hotel is in april begonnen aan een grootschalige renovatie en bij een nieuwe hotel hoort ook een nieuw goed doel.

Afgelopen maart mochten medewerkers van Hotel Pulitzer Amsterdam hun suggesties voor een nieuw goed doel insturen. Uit alle inzendingen zijn een vijftal goede doelen gekozen waarmee nader kennis gemaakt werd.

Grachten

Plastic Whale bleek een voor de hand liggende keuze. Voor een hotel gelegen aan de grachten, is een samenwerking met een stichting die zich inzet voor plasticvrije grachten een logische partner. Veel medewerkers kozen voor een goed doel dat zich inzet voor kinderen. De Johan Cruyff Foundation bleek goed bij het hotel te passen vanwege hun Amsterdamse hart en internationale focus.

‘Wij zijn trots om de Johan Cruyff Foundation en Plastic Whale onze nieuwe goede doelen te mogen noemen’, aldus Alex van Gastel, General Manager. ‘Beiden hebben een Amsterdams karakter met internationale allure, net als Hotel Pulitzer Amsterdam.’

Jeugd & plastic

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. De noodzaak om kinderen te laten bewegen is de afgelopen jaren alleen maar groter geworden.

Plastic Whale is een social enterprise met een missie: ‘s werelds wateren plasticvrij maken door waarde te creëren met plastic afval. Zij bouwen design sloepen van gerecyclede plastic flessen die zij samen met duizenden mensen uit de Amsterdamse grachten vissen. Plastic Whale heeft inmiddels een vloot van drie sloepen van Amsterdams grachtenplastic.

Eigen sloep

Hotel Pulitzer doneert namens haar gasten een euro per kamer per nacht aan het goede doel. Gasten kiezen zelf welke van de aan Pulitzer verbonden doelen dat is.

Naast deze giften kunnen beide stichtingen ook rekenen op de inzet van het Pulitzer team en haar gasten. Zo helpen Pulitzer medewerkers in september bij de jaarlijkse open dag van de Johan Cruyff Foundation en zijn zij ook regelmatig op het water te vinden om de grachten schoon te vissen. Hotel Pulitzer hoopt spoedig genoeg plastic flessen bij elkaar te hebben gevist voor een eigen plastic sloep.

Reageer op dit artikel