nieuws

Industrieele Groote Club maakt plaats voor hotel

Hotel

De Koninklijke Industrieele Groote Club aan de Dam in Amsterdam gaat deels verhuizen naar andere verdiepingen in het gebouw. Op de vrijgekomen etage wil pandeigenaar Ivy Group een hotel realiseren.

Industrieele Groote Club maakt plaats voor hotel

Op 8 januari 2016 huist de sociëteit voor ondernemers precies honderd jaar op de huidige locatie, nu staat de club aan de vooravond van de grootste verandering in het pand sinds de opening.

Op de tweede etage worden deze maand nog vier nieuwe banquet zalen in gebruik genomen. De vier nieuwe ruimten komen in een deel van het pand dat sinds 2010 leeg stond.

Nu de zalen, na een verbouwing van ruim een jaar, klaar zijn, zal de Koninklijke IGC de huidige faciliteiten op de derde etage verhuizen naar de tweede.

Hotel

Op de hiermee vrijgekomen derde etage en de bovenliggende vierde, vijfde en zesde etage zal pandeigenaar Ivy Group op termijn een boetique hotel realiseren.

Architect Adam Smit van ZZDP heeft zich bij de inrichting van de nieuwe ruimten laten inspireren door Foeke Kuipers, de oorspronkelijke architect van het pand en het interieur.

Zo zijn de wanden voorzien van nieuwe wandbespanning met originele print uit 1916, werden de boekenkasten vervaardigd uit massief kersenhout en bestaan de vloeren uit een mix van terrazzo en eikenhout.

De sfeer van begin 1900 wordt gecombineerd met de nieuwste LED verlichting, ingebouwde audiovisuele techniek en een warmtepompinstallatie waarmee op duurzame wijze iedere ruimte afzonderlijk van elkaar gekoeld en verwarmd kan worden.

Richard Francke, directeur Koninklijke IGC: ‘Het is geen kwestie van verhuizen, maar we beginnen echt opnieuw. We merken nu al dat nationale en internationale opdrachtgevers de ruimten graag willen reserveren. Het is een prachtige uitbreiding op de al aanwezige monumentale zalen.’

Wijn per gram

In het besloten a la carte restaurant van de vereniging is deze week ook een start gemaakt met de verkoop van topwijnen per gram. met de Coravin is het mogelijk om topwijnen per kleine hoeveelheid te verkopen.

De kurk wordt niet verwijderd, er wordt een roestvrijstalen naald door de kurk gestoken. De ruimte die in de fles ontstaat doordat er een hoeveelheid wijn wordt uitgeschonken, wordt meteen opgevuld met het neutrale edelgas argon. Dit zorgt ervoor dat de wijn niet reageert met zuurstof.

De wijn wordt aan tafel afgewogen en geserveerd in exclusief Zalto glaswerk.

Reageer op dit artikel