nieuws

Slimme geldkluis populair bij hotels

Hotel

Met een in Nederland ontwikkelde slimme geldkluis nemen de risico’s bij overvallen flink af: zodra het geld in de gleuf gaat wordt het geld op de rekening gestort en is het risico voor de afhandelaar. Alle hotels van Hampshire gebruiken inmiddels de kluis

Slimme geldkluis populair bij hotels

Het bedrijf RCCS ontwikkelde en introduceerde de slimme geldkluis vorig jaar. Inmiddels gebruiken onder meer alle hotels van Hampshire Hospitality de Smart Safe, zegt financial controller Hannita van Houweling van de hotelgroep.

Door de Nederlandse innovatie moet  het aantal overvallen op hotels sterk afnemen. Eigenaren stoppen cash geld in de kluis en zodra het geld door de sleuf valt, ligt de verantwoordelijkheid voor het geld bij RCCS.

Direct op rekening

De geldkluis controleert het briefgeld bovendien automatisch op echtheid en telt het. Het bedrag wordt vervolgens direct op de rekening van de ondernemer gestort. Personeel hoeft niet meer naar de nachtkluis van de bank, de met inkt beveiligde geldcassettes worden.

Naast veiliger is de kluis volgens Hampshire ook efficiënter. ‘We zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week open. Dat betekent dat we minstens drie personen nodig hebben voor de receptie. En dat beteken drie enveloppen met geld. Bij grote hotels staan er soms wel drie personen achter de balie, dus dat zijn negen enveloppen met geld die geteld moeten worden. Dat kost dus heel veel tijd. Nu heb je er geen omkijken meer naar. Het is zeker voor ketens een aanwinst.’

Minder voorspelbaar

De cassette wordt opgehaald als de kluis vol is en niet op een vast moment. Daardoor is het geldtransport, het meest kwetsbare moment, een stuk minder voorspelbaar geworden. ‘Vooral onze kleinere hotels voelen zich hierdoor een stuk veiliger.’

Reageer op dit artikel