nieuws

Sidney Schutte in kookcompetitie Waldorf Astoria

Hotel

Sidney Schutte, executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam en tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam is een van de vijf geselecteerde chefs voor deelname aan Taste of Waldorf Astoria. Daarin wordt gezocht naar een nieuw iconisch gerecht dat in alle 25 Waldorf Astoria’s over de hele wereld op de kaart zal komen.

Sidney Schutte in kookcompetitie Waldorf Astoria

Taste of Waldorf Astoria is een wereldwijd culinaire competitie van Waldorf Astoria Hotels & Resorts, in samenwerking met de James Beard Foundation(JBF), de meest gerenommeerde culinaire organisatie in de Verenigde Staten.

Na een succesvol debuut in 2014 gaan opnieuw vijf toonaangevende Waldorf Astoria chefs met elkaar de strijd aan om een ‘nieuw iconisch gerecht’ te bedenken dat geschikt is om wereldwijd op de kaart te zetten. Sidney Schutte gaat de uitdaging aan met collega’s in New Orleans (VS), Beijing (China), Jeruzalem (Israël) en Orlando (VS).

Kooktalent

Elk van de geselecteerde chefs krijgt een Amerikaans kooktalent aan zich gekoppeld – semifinalisten in de ‘JBF Rising Star Chefs’ competitie –  om samen een culinaire creatie te ontwikkelen. In Amsterdam ontvangt Sidney Schutte  in de week van 9 tot 13 november Grae Nonas, co-executive chef van Olamaie, een restaurant in Austin, Texas.

In februari 2016 presenteren de vijf chefs en de talenten hun creaties tijdens een evenement in het legendarische Waldorf Astoria New York en wordt ‘the new iconic dish’ bekendgemaakt.

Het gekozen Taste of Waldorf Astoria-gerecht wordt als ‘moderne klassieker’ toegevoegd aan de menukaart van alle 25 hotels en resorts behorend tot het wereldwijde luxemerk van Hilton Worldwide.

Vegetarisch

Schutte heeft al een duidelijk idee welke kant hij op wil: ‘Vegetarisch, wat mij betreft. Ik kijk naar de toekomst en wil duurzaamheidsprincipes toepassen, ook op het allerhoogste niveau. We moeten wereldwijd naar een gezonder eetstijl met minder proteïnen. De kunst van vegetarisch koken op topniveau is gerechten maken waarin je de proteïnen niet mist. Daar ligt voor mij de uitdaging.’

Met bezoekend chef Nonas trekt Schutte een aantal dagen op. Inspiratie opdoen op de markt, samen naar leveranciers, de Nederlandse culinaire traditie en hotspots verkennen en veel proberen en proeven in de keuken. Op donderdag 12 november presenteren ze hun gezamenlijk ontwikkelde gerecht aan een select gezelschap van culinaire kenners.

Roberto Payer, general manager Waldorf Astoria Amsterdam, is trots dat zijn executive chef voor dit prestigieuze Taste of Waldorf Astoria evenement is geselecteerd. ‘Het is fantastisch dat we op dit mondiale podium het culinaire topniveau dat we hier in Amsterdam realiseren, breed over het voetlicht kunnen brengen.’

Taste of Waldorf Astoria

Behalve in Amsterdam zijn er Taste of Waldorf Astoria kooksessies op de volgende locaties:

  • Waldorf Astoria The Roosevelt New Orleans, waar chef Mark Majorie rising star Jeremy Wayne van La Folie in San Francisco ontvangt.
  • Waldorf Astoria Orlando, waar chef Bernhard Fiemeyer met talent Jamilka Borges van Bar Marco in Pittsburgh aan de slag gaat.
  • Waldorf Astoria Jerusalem, chef Itzik Mizrachi Barak ontvangt talent Joseph Johnson van The Cecil and Minton’s in New York.
  • Waldorf Astoria Beijing, waar chef Benoit Chargy werkt met talent Erik Bruner-Yang van Toki Underground, Maketto and Honeycomb in Washinton DC.
Reageer op dit artikel