Louvre awards voor Nederlandse hotels

Louvre awards voor Nederlandse hotels

Twee Brabantse hotels zijn door Louvre Hotels verkozen tot Hotels of the Year 2015. Golden Tulip Jagershorst in Leende is gekozen tot Golden Tulip Hotel of the Year 2015 in de regio Noord-Europa, Tulip Inn Eindhoven Airport krijgt de titel Tulip Inn Hotel of the Year 2015.

Voor Golden Tulip Jagershorst is het de tweede keer dat het hotel de titel Hotel of the Year krijgt, net als in 2013. ‘Golden Tulip Jagershorst presteert al jaren op een constant hoog niveau. De scores in de reviews van gasten laten dit ook zien’, aldus Michael Spetter, Managing Director van Louvre Hotels Group Benelux.

General manager Dennis Vliegen was blij verrast dat hij de award opnieuw in ontvangst mocht nemen: ‘Na vorig jaar als derde te zijn geëindigd is dit opnieuw een mooie opsteker en waardering voor ons werk. Ons geheim zit hem in ons goede team. Onze medewerkers zijn continu bezig met en voor de gast. Het hotel zelf is goed, maar onze mensen maken het verschil.’

Veiligheid

Tulip Inn Eindhoven Airport mocht de award voor het eerst in ontvangst nemen. ‘Dit hotel is ruim twee jaar open. Het is een knappe prestatie om in zo'n korte tijd zo'n hoog niveau te behalen’, vindt Spetter.

‘Het is keihard werken maar wij motiveren onze medewerkers om altijd te blijven lachen’, zegt general manager Anjo Alders. ‘De uitdaging ligt bij ons in de veiligheid bewaken van iedere gast die bij ons verblijft, discretie is daarbij heel belangrijk. Het is bij ons veel hectischer dan in een stadhotel. Onze gasten verblijven gemiddeld maar vijf uur in ons hotel en dat is dan ook nog inclusief slapen. In die vijf uur moet je dus alles goed doen, aandacht is zeer belangrijk.’

Hotels of the Year

De winnaars van de Hotel of the Year awards van Louvre Hotels Group worden bepaald op basis van de resultaten in het jaarlijkse Golden Tulip's Quality Assurance programma, waarin een onafhankelijk bureau mystery visits uitvoert. Golden Tulip Jagershorst en Tulip Inn Eindhoven Airport behaalden beide de hoogste gemiddelde score in de regio Noord-Europa.

De awards werden door Michael Spetter uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor alle hotelmanagers uit de Benelux waar de plannen voor het komend jaar worden toegelicht. De jaarlijkse uitreiking vond dit jaar plaats in het Golden Tulip Weert.

Golden Tulip Jagershorst liet respectievelijk Golden Tulip Leiden Centre op de tweede plaats en Golden Tulip Parkstad Zuid-Limburg op de derde plaats achter zich. Tulip Inn Antwerpen (2) en Tulip Inn Meerkerk (3), zagen toe hoe Tulip Inn Eindhoven Airport er met de eerste prijs vandoor ging.

Overname

Louvre Hotels Group heeft meer dan 1100 hotels in 47 landen en is sinds maart eigendom van Jin Jiang International Hotels. In 2009 nam Louvre Golden Tulip over na het faillissement, Louvre Hotel Group zelf werd in 2005 al gekocht door Starwood Capital (onder meer eigenaar van Starwood Hotels).

In aanloop naar de samenvoeging met Marriott eerder deze maand heeft Starwood Louvre in maart verkocht aan Jin Jiang. Accor had ook interesse in Louvre.

Louvre Hotels staat met een omzet van 158,7 miljoen euro op plek 9 van de Misset Horeca Top 100 bedrijven en merken.