Ondernemersprijs voor hotel Akersloot

Ondernemersprijs voor hotel Akersloot

Van der Valk Akersloot heeft de Ondernemersprijs Castricum 2015 gewonnen. Het hotel langs de A9 won de prijs voor hun maatschappelijke betrokkenheid.

‘Tegen de verwachting in, maar niet minder mooi’, zegt hotelmanager Michael van der Valk tegen het Noordhollands Dagblad.

Zijn hotel Akersloot won de prijs omdat het hotel plaats biedt aan mensen ‘met afstand tot de arbeidsmarkt’, het eigen personeel intern opleidt en altijd bereid is sportclubs, evenementen en goede doelen te ondersteunen. Dat alles past in het thema van de verkiezing dit jaar: 'social enterprise' en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

‘We zijn een vrij groot bedrijf en meestal wordt in dit soort verkiezingen gekozen voor een kleinere onderneming. Ik ben er dan ook heel blij mee, maar ik had het zeker ook de andere genomineerden gegund.’

De andere kandidaten waren palingvisser Dilvis uit Akersloot en loon- en verzetbedrijf Jan Hes uit Bakkum. Laatstgenoemde kreeg de publieksprijs.

De jury merkte op dat Castricum een flink aantal familiebedrijven herbergt: ‘Familiebedrijven kunnen in zekere zin worden getypeerd als social enterprises. Er is aandacht voor het personeel, de continuïteit van het bedrijf staat vaak voor winstmaximalisatie en er is door de worteling meer aandacht voor de omgeving.’