Amrâth gaat hotel en appartementen bouwen in Utrecht

Amrâth gaat hotel en appartementen bouwen in Utrecht

Amrâth Hotels gaat in 2018 een viersterren hotel met bovengelegen woningen bouwen aan het Jaarbeursplein in Utrecht. Deze week is daarvoor de overeenkomst voor grondverkoop getekend door de Gemeente Utrecht en Amrâth Hotels. Het project moet open in 2020 en omvat 275 hotelkamers en circa 350 appartementen.

Amrâth werd in 2003 al geselecteerd voor het Jaarbeurshotel. Het hotel meet ruim 52.000 vierkante meter en zal de skyline van Utrecht verrijken met een hotel- en woontoren van bijna 90 meter.

Voor het plan is het Amsterdamse architectenbureau Tangram Architecten geselecteerd als architect, VKZ uit Bilthoven begeleidt de ontwikkeling namens Amrâth Hotels. De bouw zal van start gaan in het voorjaar van 2018 en naar verwachting zal het complex medio 2020 worden opgeleverd.

Jaarbeurshotel

Het Jaarbeurshotel ligt op de onderste zeven verdiepingen. Het hotel wordt een viersterren hotel dat voldoet aan de wensen van de Jaarbeurs bezoeker maar zich ook richt zich op de toeristische bezoekers van Utrecht.

Naast 275 hotelkamers biedt het hotel restaurants, een bar, diverse zalen, een fitness ruimte en mogelijk een wellness centrum en hotelshops. Het hotel ligt aan het Jaarbeursplein bij de entree van de Jaarbeurs, tegenover het Beatrixtheater en het Centraal Station. Aan de andere kant van de entree van de Jaarbeurs komt de nieuwe megabioscoop van Wolff.

Appartementen

Boven het hotel komt een woontoren voor circa 350 appartementen in 22 lagen. De koop- en huurwoningen zijn gevarieerd in opzet en maten. Er zullen studio’s zijn, normale appartementen en ook penthouses in de top. De bewoners kunnen gebruik maken van de hotelfaciliteiten zoals de fitness en wellness ruimte.

Amrâth Hotels heeft momenteel zestien hotels, waaronder paradepaardjes als Grand Hotel de l’Empereur in Maastricht, Grand Hotel Amrâth Amsterdam en Kurhaus in Scheveningen. Binnenkort sluit Amrâth Maarsbergen.

Amrâth Hotels staat met een omzet van €37 miljoen op de 39e plaats in de Misset Horeca Top 100 Grootste bedrijven en merken. Amrâth zelf heeft het intussen over een jaaromzet van €45 miljoen. Van alle hotels is zowel exploitatie als vastgoed in eigendom van de familie Van Eijl.