Certificering voor de veiligheid van hotels in Afrika

Certificering voor de veiligheid van hotels in Afrika

Er was nog geen internationale veiligheidsnorm voor hotels. Nu de laatste jaren hotels in Afrika en het Midden-Oosten een paar keer doelwit zijn geweest van terrorisme is een certificeringsprogramma opgezet voor de veiligheid van hotels.

Onyx ICS heeft de onafhankelijke norm opgesteld en een certificeringsprogramma ontwikkeld overeenkomstig de aanbevelingen van de ISO 17067-norm.

Het programma heeft twee essentiële doelstellingen. Aan de ene kant kunnen hotels aan de hand van het certificeringsprogramma laten zien dat ze de veiligheid van hun gasten hoog in het vaandel hebben en zich daarmee onderscheiden van de rest.

Aan de andere kant kunnen gasten (zakenreizigers, internationale bedrijven, toeristen, touroperators en reisbureaus) dankzij dit label een keuze maken uit een lijst met hotels met een effectieve en goede beveiliging.

Norm en een inspectie

Het InSCeHo-certificeringsprogramma bestaat uit een norm, waarbij een reeks technische en organisatorische criteria zorgt voor een continu veilige omgeving. De norm plaatst de gast centraal en is tegelijkertijd afgestemd op de specifieke aspecten van zowel zakelijke als vrijetijdsaccommodatie. De naleving van de norm wordt gecontroleerd tijdens een inspectie van het hotel. Het label wordt elk jaar na een nieuwe inspectie verlengd.

Het programma is bestemd voor alle soorten hotels: onafhankelijke hotels en hotelketens, zakelijk en vrijetijd, budget- en luxehotels, in Afrika en het Midden-Oosten.

De ambitie is om tegen het eind van 2018 de grens van 150 gecertificeerde hotels te bereiken in steden met een groot hotelaanbod.