nieuws

Geen toeristenbelasting in Etten-Leur

Hotel

Etten-Leur blijft vrij van toeristenbelasting. Tijdens een raadsvergadering is met grote meerderheid tegen invoering gestemd.

Geen toeristenbelasting in Etten-Leur

In totaal halen gemeentes in Nederland bijna 190 miljoen euro op via hotels, recreatieparken en andere accommodaties in 2016. In 2011 was dat nog 138 miljoen euro. Meestal verdwijnt de opbrengst direct in de algemene middelen van de gemeente om de gaten in de begroting te dichten.

Vorig jaar stond ophef rondom een hotel in Etten-Leur dat wel toeristenbelasting inde. 

In Etten-Leur is de afgelopen maanden volop gediscussieerd met raadsleden en ondernemers.

De fracties voelen er niets voor om toeristen te belasten voor hun komst naar de gemeente. De verhouding tussen opbrengsten en perceptiekosten is hierbij een belangrijke beweegreden, maar ook het belasten van een zeer beperkte groep ondernemers voor iets wat het algemeen belang van de gemeente dient, vinden ze in Etten-Leur niet wenselijk.

Op de plannen voor het oprichten van een Toeristisch Fonds is overwegend positief gereageerd door de fracties. Dit plan wordt de komende maanden verder uitgewerkt.

Reageer op dit artikel