nieuws

Landal wil eind 2016 Green Key voor alle 76 parken

Hotel

Tijdens de landelijke uitreiking van de Green Key certificaten hebben 34 Nederlandse parken van Landal GreenParks een certificaat gekregen. In totaal zijn nu 40 van de 76 parken Green Key gecertificeerd, de rest moet dit jaar volgen.

Landal wil eind 2016 Green Key voor alle 76 parken

Afgelopen jaar behaalden 22 parken een Green Key certificaat, 18 in Nederland en 4 in Duitsland. Landal heeft zich ten doel gesteld eind 2016 alle 76 parken gecertificeerd te hebben.

De ambitie voor alle parken de Green Key te behalen stamt uit 2013, toen het eerste park van Landal het certificaat kreeg.

Voor opening

Landal Vlieduyn was al voor de opening in augustus 2015 gecertificeerd en Landal Orveltermarke behaalde het certificaat en werd in september bekroond met de Green Team Award.

Het nieuwe Landal Beach Villa’s Hoek van Holland, streeft er naar om nog voor de opening een Green Key certificaat bezitten. Dat geldt ook voor Landal De Reeuwijkse Plassen dat dit najaar de deuren opent.

Circulaire economie

‘Wij maken ons sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving’, aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks. ‘Het thema op de nationale uitreiking van Green Key was dit jaar circulaire economie. Een thema wat steeds meer vorm krijgt binnen Landal, zowel op het gebied van inkoop als inspanningen op het gebied van afvalverwerking.’

Het bedrijf zegt op alle fronten bezig te zijn om in 2020 een 30 procent lagere CO2 voetafdruk te hebben en wil in 2030 compleet klimaatneutraal opereren. Zo worden duurzame en energieneutrale woningen gebouwd en sinds januari maken de meeste parken en kantoren in Nederland gebruik van de windenergie van Greenchoice.

Landal GreenParks staat met een omzet van €295 miljoen op de 4e plek in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Reageer op dit artikel