nieuws

Hilton in top-10 beste werkgevers van Nederland

Hotel

De Nederlandse Hilton Hotels staan fier in de top tien op de lijst van Best Workplaces 2016, in de categorie grote bedrijven/multinationals. De lijst van in totaal 64 bedrijven met de Best Workplaces van Nederland werd deze week bekendgemaakt.

Hilton in top-10 beste werkgevers van Nederland

Hilton Worldwide staat op plek 6 in de lijst, als enige hotelorganisatie. De lijst met grote bedrijven wordt aangevoerd door softwarebedrijf Atlassian. Op de lijsten van de categorieën middelgrote bedrijven en kleine bedrijven staan dit jaar geen hotelbedrijven.

Rowena Lodder, Director of Human Resources Nederland van Hilton Worldwide, is trots op het behaalde resultaat: ‘Wij zijn in Nederland de enige hotelketen die aan dit onderzoek deelneemt, te midden van bedrijven en organisaties uit verschillende branches. De positie in de top tien van Best Workplaces van Nederland is een mooie bevestiging dat wij met onze Hilton Worldwide ‘Heart of Hilton’-aanpak onderscheidend zijn.’

Vertrouwen, trots en plezier

De lijst van Best Workplaces 2016 is samengesteld door Great Place to Work Nederland. Jaarlijks onderzoekt deze organisatie de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen bedrijven. Op basis van de positieve antwoorden op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt de lijst van Best Workplaces van Nederland bepaald.

Lodder zegt over de deelname aan dit onderzoek: ‘Voor ons was dit een interessant middel en een leerzame ervaring om onze positie op HR-gebied in beeld te krijgen, temidden van uiteenlopende andere bedrijven. Wij willen als werkgever de harten veroveren van onze teamleden en dat doen we op verschillende manieren. De pijlers van het HR-beleid bij Hilton Worldwide zijn om een werkplek te creëren die medewerkers een goed gevoel geeft, hen te stimuleren in hun carrièredoelstellingen en hen persoonlijke aandacht en waardering te schenken. Doelstelling is dat teamleden bij Hilton in een jaar meer leren dan op welke andere plek ook. Wij geven veel mogelijkheden tot ontwikkeling en ontplooiing via e-learning, teambuilding evenementen en onze Hilton Classes. Het vieren van succesvolle momenten, beloning met publieke schouderklopjes. Dat zijn dingen die het werk plezierig maken.’

Careers@Hilton Live

Jaarlijks organiseert Hilton Worldwide een speciaal carrière-event voor jonge mensen, waar de vele beschikbare mogelijkheden in de horeca onder de aandacht worden gebracht. Deze Careers@Hilton Live: Youth in Hospitality-events, gedurende de maand mei, zijn een unieke kans voor jongeren en worden altijd druk bezocht.

Hilton staat met een omzet van €117 miljoen op plek 11 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Reageer op dit artikel