nieuws

Hotelplan Epse goedgekeurd ondanks bezwaren

Hotel

De gemeente Lochem heeft plannen om een leegstaand restaurant in Epse te slopen en op die plek een hotel te bouwen, ondanks bezwaren van omwonenden, goedgekeurd.

Hotelplan Epse goedgekeurd ondanks bezwaren

Projectontwikkelaar Castella Vastgoed wil in Epse een hotel realiseren op de plek waar vroeger het café-restaurant De Smid zat. De Smid ging in 2011 failliet, sindsdien staat het pand leeg.

Castella wil het oude gebouw slopen en een hotel van drie verdiepingen met 80 kamers bouwen. Omwonenden zijn niet persé tegen de komst van een hotel, maar vinden de geplande 11 meter wel te hoog, meldt Omroep Gelderland.

Oorspronkelijk waren de plannen zelfs 18 meter hoog en 180 kamers. Nadat daar fel protest op kwam van bewoners, paste Castella de plannen aan. Ook hiertegen maakten bewoners in september 2015 bezwaar. Die bezwaren legde de gemeenteraad naast zich neer en keurde deze week de plannen goed. Wanneer wordt gestart met de bouw of wanneer het hotel open moet, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel