nieuws

Misset Hotel Personality Award 2016 voor Hans Meyer

Hotel 1996

Hans Meyer, conceptbedenker van het net geopende Zoku en eerder van citizenM, is de winnaar van de Misset Hotel Personality Award 2016. Dat werd donderdagavond 23 juni bekendgemaakt op het Hotel Management Diner.

Misset Hotel Personality Award 2016 voor Hans Meyer

Meyer, die ook spreker was tijdens het Hotel Management Diner, is de derde winnaar van de award en volgt Marijke Schreiner op die de award vorig jaar won. In 2014 was Camille Oostwegel sr. de allereerste winnaar van de Misset Hotel Personality Award.

De award wordt door Misset Horeca toegekend aan iemand in het vak die zijn of haar sporen verdiend heeft en het voorgaande jaar positief is opgevallen.

Meyer was genomineerd samen met Bram van der Hoek van EHPC, die zijn succesvolle concepten Sir hotels en Max Brown ook in Duitsland uitrolt, en Eric Toren van hotel The Toren, twee keer op rij verkozen tot Europees Hotelier van het Jaar.

Zoku en citizenM

Meyer opende recent Zoku, een extended stay-concept waar hij met compagnon Marc Jongerius zeven jaar aan gewerkt heeft. Nog vóór Zoku opende, viel het internationaal al in de prijzen. Ook was Meyer langer geleden betrokken bij de ontwikkeling van citizenM, waar internationaal ook veel lof voor was.

Met zijn vernieuwende ideeën drukt hij een stempel op de hotellerie en is een voorbeeld voor veel conceptontwikkelaars.

Genoeg reden om hem de prijs toe te kennen, die hij tijdens het diner kreeg uit handen van hotelredacteur Demian van der Reijden van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel