nieuws

Apollo Hotels (her-) opent hotel in Vinkeveen

Hotel 4465

Bijna 7 jaar nadat beide partijen op dezelfde plek hun toenmalige hotel sloten, kondigen Caransa Groep en Apollo Hotels & Resorts hun hernieuwde samenwerking aan met de opening van een hotel aan de Vinkeveense Plassen.

Apollo Hotels (her-) opent hotel in Vinkeveen

Op de plek van de oude gebouwen is afgelopen najaar gestart met de bouw van een nieuw complex, dat intussen casco gereed is. Ontwikkelaar Caransa groep gaat het pand nu verder samen met Apollo afbouwen en inrichten.

‘Bij de verwerving ervan begin deze eeuw hadden we reeds de visie een nieuw hotel op het perceel te ontwikkelen’, zegt Maurits Caransa.

‘De economische crisis gecombineerd met de verbreding van de A2 impliceerde dat nieuwbouw op dat moment niet aantrekkelijk was. Wel hebben we toen de oude opstallen volledig gesloopt en de grond bouwrijp gemaakt.’

Oude bekende

Exploitant Apollo is een oude bekende voor Caransa. Willem-Jan van den Dijssel, medeoprichter en directielid van Apollo Hotels: ‘We hebben jarenlang naar volle tevredenheid samengewerkt met de Caransa Groep in Vinkeveen. Mijn persoonlijke relatie met de familie gaat zelfs terug tot de jaren tachtig van de vorige eeuw. Toen de mogelijkheid zich recent aandiende was de deal dan ook snel beklonken.’

Volgens Van den Dijssel kent het hotel een strakke vormgeving, maar met een ontspannen, eigentijdse en onderscheidende inrichting.

Koffiebar en aanlegsteiger

Het Apollo Hotel Amsterdam-Vinkeveen zal haar deuren op 1 maart 2017 openen op viersterren niveau en beschikken over 88 kamers, een restaurant in nautische sfeer, een koffiebar en terras aan het water.

Pleziervaartuigen kunnen aanmeren aan de eigen aanlegsteiger. Vanaf het 4e kwartaal 2017 kan men in het naastgelegen pand bijeenkomsten organiseren tot 400 personen.

Apollo Hotels & Resorts is een Nederlandse keten die naast het eigen merk Apollo Hotels & Resorts ook bedrijven onder een andere vlag exploiteert, zoals Thermae 2OOO in Valkenburg, Crowne Plaza Den Haag Promenade en Ramada Apollo Amsterdam Centre.

Apollo staat met een omzet van 79,4 miljoen euro op plek 22 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Reageer op dit artikel