nieuws

Sir Hotels opent in Berlijn

Hotel 1828

Het eerste Sir Hotel dat het Nederlandse EHPC in Duitsland opent, heeft de eerste gasten ontvangen. Sinds half oktober is Sir Savigny in Berlijn operationeel.

Sir Hotels opent in Berlijn

Na een grondige renovatie van het pand uit 1893 herbergt Sir Savigny 41 kamers en drie suites, een bibliotheek, een wintertuin met 360 graden open vuurplaats en een vestiging van burgerrestaurant The Butcher.

‘Ruim een jaar geleden begonnen we hier met verbouwen’, blikt EHPC-eigenaar en -oprichter Liran Wizman terug. ‘Met de opening van ons eerste hotel buiten Nederland zijn we letterlijk over grenzen gegaan. Ook is het voor het eerst dat een f&b concept de volledige openbare ruimte van een hotel beslaat. We zien uit naar de reacties van gasten en locals.’

In totaal opent EHPC (Europea Hotels Private Collection) dit jaar vier hotels in Duitsland. Twee Sir Hotels en twee Max Brown Hotels.

Baranowitz + Kronenberg

Net als Sir Albert en W hotel in Amsterdam (beiden van EHPC) werd Sir Savigny ontworpen door Baranowitz + Kronenberg. Zij combineerden klassiekers uit de vorige eeuw met designelementen en speciaal voor het hotel vervaardigd meubilair.

Het plafond van de lobby is beschilderd door de Duitse street artist DOME. Vanuit deze ruimte zijn alle elementen van het hotel – wintertuin, lounge, The Butcher direct toegankelijk. Middenin de ruimte staat een grote tafel, waar gasten kunnen inchecken, ontbijten, lezen of werken, allemaal aan diezelfde tafel.

De kamers zijn gedecoreerd door de Amsterdamse designer Saar Zafrir, de Berlijnse kunstenaar Katharina Musick voorzag elke kamer van een eigen kunstwerk. De burgers van The Butcher zijn met de in-room Dial-a-Burger knop direct te bestellen.

Collectie

EHPC is een van oorsprong Amsterdamse hotelcollectie. Op dit moment bestaat de collectie uit Park Hotel Amsterdam, SIR hotels met hotels in Amsterdam, Berlijn, Hamburg en Ibiza (2017), Max Brown Hotels met hotels in Amsterdam, Berlijn en Düsseldorf, concept store X Bank en asset management van W Amsterdam. Liran Wizman is eigenaar en oprichter van EHPC, dat wordt bestuurd door Managing Director Bram van der Hoek.

EHPC staat met een omzet van 38 miljoen euro op plek 39 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Voor de f&b concepten werkt EHPC samen met The Entouragre Group van Yossi Eliyahoo. Het imperium bestaat uit Momo Amsterdam, Izakaya in Amsterdam, München, Hamburg en Milaan, The Butcher in Amsterdam (2), Berlijn, Ibiza, Milaan, The Butcher on Wheels, het bijna geopende The Butcher Social Club, Shirkan, The Duchess in Amsterdam en Milaan, Mr Porter en Mad Fox.

Reageer op dit artikel